ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb een vervoersmiddel of een vergoeding voor vervoerskosten nodig.

U heeft door uw ziekte of handicap een speciaal vervoersmiddel nodig, zoals een rolstoel, scootermobiel, gesloten buitenwagen of een drie/vierwiel- of duofiets of een vergoeding voor taxikosten.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Vervoersmiddelen, maar bijvoorbeeld ook taxikosten vallen onder deze regeling. Kunt u door uw beperking geen gebruik maken van de auto, fiets of het openbaar vervoer? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp bij vervoer aan bij de gemeente. Dit gesprek gaat over de problemen die u hebt met vervoer en de oplossingen.

Hoe kunt u een gesprek voor vervoer aanvragen?

U vraagt een gesprek voor vervoer het makkelijkst aan via internet. Ook kunt u langs gaan bij het Buurtteam. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Utrecht: Hulp bij vervoer

Hoe gaat het verder?

Na het aanvragen van een gesprek voor vervoer volgt altijd een telefoongesprek met een medewerker van het Wmo-loket. Dit gesprek gaat over de problemen die u hebt met vervoer en de oplossingen. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. Er wordt altijd gekozen voor de goedkoopste passende oplossing. Is reizen met de Regiotaxi Utrecht niet mogelijk? Bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog voor u zijn? Met een Wmo-pas voor de Regiotaxi krijgt u korting op de ritprijs van de Regiotaxi. Andere persoonlijke oplossingen zijn bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel.

De gemeente besluit of u krijgt wat u heeft aangevraagd. 

Contact

Gemeente Utrecht
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur - 17.00 uur

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De medisch adviseur van de gemeente kan uw huisarts dan zo nodig om extra medische informatie vragen. Hiervoor geeft u schriftelijk toestemming.

Zoeken

Contact

Gemeente Utrecht
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van
9.00 uur - 17.00 uur

Bezoek ook de website.

Buurtteams Utrecht

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?