ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb hulp nodig bij het huishouden.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Heeft u door uw beperking hulp bij het huishouden (Hbh) nodig die u helpt met bijvoorbeeld schoonmaken, stofzuigen en de was doen? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp bij het huishouden aan. 

Hoe kunt u een gesprek voor hulp bij het huishouden aanvragen?

U vraagt een gesprek voor hulp bij het huishouden het makkelijkst aan via internet. Ook kunt u langs gaan bij het Buurtteam. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Utrecht: Hulp bij het huishouden.

Hoe gaat het verder?

Na het aanvragen van een gesprek voor hulp bij het huishouden volgt altijd een telefoongesprek met een medewerker van het Wmo-loket. Dit gesprek gaat over uw problemen en mogelijke oplossingen. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. Er wordt gekeken naar wat u zelf nog kunt, welke mensen in uw omgeving kunnen helpen en welke andere oplossingen er zijn.

De gemeente besluit of u krijgt wat u heeft aangevraagd.  

Contact

Gemeente Utrecht
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl
Openingstijden:maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur 

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De medisch adviseur van de gemeente kan uw huisarts dan zo nodig om extra medische informatie vragen. Hiervoor geeft u schriftelijk toestemming.

Zoeken

Contact

Gemeente Utrecht
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van
9.00 - 17.00 uur

Bezoek ook de website.

Buurtteams Utrecht

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?