ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik heb aanpassingen nodig in mijn woning.

U heeft door uw ziekte of handicap aanpassingen in uw woning nodig, zoals een traplift, verhoogd toilet of een rolstoelhelling bij uw voordeur.

Hoe zit het precies?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Dit is een taak van de gemeente. Aanpassingen aan uw woning die nodig zijn in verband met uw ziekte of beperkingen, vallen onder deze regeling: zogeheten woonvoorzieningen. Heeft u door uw beperking aanpassingen in uw woning nodig? De gemeente helpt u bij het vinden van een oplossing. U vraagt eerst een gesprek voor hulp voor woonvoorzieningen aan bij de gemeente. Dit gesprek gaat over de problemen die u heeft in uw woning en de oplossingen.

Hoe kunt u een gesprek voor woonvoorzieningen aanvragen?

U vraagt een gesprek voor woonvoorzieningen het makkelijkst aan via internet. Ook kunt u langs gaan bij het Buurtteam. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Utrecht: Hulp bij zelfstandig wonen.  

Hoe gaat het verder?

Na het aanvragen van een gesprek voor woonvoorzieningen volgt altijd een telefoongesprek met een medewerker van het Wmo-loket. Dit gesprek gaat over de problemen die u heeft in uw woning en de oplossingen. Iedere situatie is anders en dus is er voor iedereen een andere oplossing. De gemeente kijkt samen met u naar aanpassingen die in uw woning nodig zijn. Bijvoorbeeld een traplift of het verwijderen van drempels. Het kan ook zijn dat verhuizen een betere oplossing is. De gemeente helpt u dan bij het vinden van een geschikte woning.  

De gemeente besluit of u krijgt wat u heeft aangevraagd.

Contact

Gemeente Utrecht
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. U wordt gevraagd de naam van uw huisarts op te geven. De medisch adviseur van de gemeente kan uw huisarts dan zo nodig om extra medische informatie vragen. Hiervoor geeft u schriftelijk toestemming..

Zoeken

Contact

Gemeente Utrecht
Wmo-loket
Postbus 2402
3500 GK Utrecht
T. 030 - 286 95 00
E. wmo@utrecht.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van
9.00 - 17.00 uur

Bezoek ook de website.

Buurtteams Utrecht

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?